“It takes a great leadership skill to become entrepreneur. And when you are in business world, please use your instinct, “stated Keynote Speaker, Dahlan Iskan at Leadership Night MBA ITB Jakarta on Tuesday (24/01/2012). Dahlan Iskan, also known as Pak Dis, is a State-Owned Enterprises Minister of Indonesia. Previously, he served as Chairman of PLN for almost 2 years. Widely known as a person with a great leadership, Dahlan Iskan is also memorable for his good sense of entrepreneur with fascinated instinct of business.

“Untuk menjadi seorang entrepreneur dibutuhkan kemampuan leadership yang handal. Dan jika anda berada dalam dunia bisnis, maka gunakan lah instinct bisnis anda, “demikian yang dikatakan Dahlan Iskan dalam Leadership Night MBA ITB Jakarta pada Selasa (24/01/2012). Saat ini, pria yang akrab disapa Pak Dis ini tengah menjabat sebagai Menteri Negara BUMN pada Kabinet Indonesia Bersatu 2 setelah sebelumnya menjabat Direktur Utama PLN selama 2 tahun. Sangat dikenal sebagai seorang yang memiliki jiwa kepemimpinan yang kuat, Pak Dis juga memiliki citra entrepreneur yang mumpuni dengan instinct tajam.

Pak Dis later discussed about being persistent. He underlined focus and concentration to goals as the main indicators. “We must be persistent in everything that we do. Sometime as too seriously think about it, we often dream about it, and find us talking about it in our sleep. However if we find failure, get up and never give up, “said a gentleman who loves reading novel.

“Even when we only play a little role, we still need a full responsibility to achieve. It is tolerable to make a mistake, but learn from our mistake and try not to reiterate the mistake, “as Pak Dis told the 150 audiences last night.

This event held on Binakarna Auditorium at Hotel Bidakara Jakarta, is an annual event aiming to award best students and lecturers based on their academic performances. Participated by more than 150 participants from students, alumni, lecturers, industrial partners; this occasion was also attended by Chariman of IA ITB Sumaryanto Widayatin and SBM ITB Advisory Councils such as Yani Panigoro, Erry Riyana Hardjapamekas, and Kemal Stamboel.
The award goes to:

THE MOST OUTSTANDING BEST ACHIEVER STUDENTS:
Albertus Suhendro (BLEMBA 8), Haemiwan Fathony (BLEMBA 9), Ari Soewasono (BLEMBA 10), Satrio Utomo (BASHAR 2), Arif Fajar Saputra (ENTREE 1)

THE MOST INSPIRING TEAM: XENTRIX (BLEMBA 10)Aria Benny, Ari Soewasono , Erfin Editya, Four Girl Junita, Muhammad Firnanda, and Prajunianto.

THE BEST LECTURERS:
Arie Moodoto (People in Organization – Sharia), Percy Marimba (Finance), Amol Titus (International Business), Acep Jayaprawira (Sharia Contract & Product), Aries Firman (Operation Management), Adirizal Nizar (Operation Management), Irwan Rei (Business Leadership), Agung Wicaksono (Marketing Management), Anh Dung Do (Business Strategy), and Yuni Ros Bangun (People in Organization – BLEMBA).

THE LIFETIME ACHIEVEMENT Award: Professor Surna Tjahja Djajadiningrat

MBA ITB Jakarta Program
BLEMBA: Business Leadership Executive MBA
BASHAR: Sharia Banking & Finance Executive MBA
ENTREE: Entrepreneurship MBA

Pak Dis pun menggaris-bawahi faktor kesungguhan dalam melakukan segala hal. Menurut dia, indikator dalam kesungguhan adalah fokus dan konsentrasi terhadap hasil. “Kita harus bersungguh-sungguh. Biasanya bisa sampai terbawa mimipi dan ngigau. Namun apabila jatuh, bangkit untuk kembali berusaha dan pantang menyerah, “ujar pria yang hobi baca novel ini.

“Walaupun kita hanya melakukan tugas yang kecil, akan tetapi tugas kecil pun membutuhkan tanggung jawab penuh. Kesalahan adalah hal yang sangat wajar dan bisa ditolerir. Namun kita bisa belajar dari kesalahan tersebut dan berusaha untuk tidak mengulanginya, “tutup Dahlan Iskan.

Acara yang diadakan di auditorium Binakarna Hotel Bidakara ini, merupakan acara tahunan untuk member penghargaan kepada mahasiswa/i dan dosen MBA ITB yang berprestasi. Dihadiri lebih dari 150 undangan dari kalangan mahasiswa/i, alumni, dosen, rekan industri; acara ini juga dihadiri oleh Ketua IA ITB terpilih Sumaryanto Widayatin dan para Dewan Sekolah diantaranya Yani Panigoro, Erry Riyana Hardjapamekas, dan Kemal Stamboel.

Dan, penghargaan diraih oleh:

THE MOST OUTSTANDING BEST ACHIEVER STUDENTS:

THE MOST INSPIRING TEAM: XENTRIX (BLEMBA 10)
Aria Benny, Ari Soewasono, Erfin Editya, Four Girl Junita, Muhammad Firnanda, dan Prajunianto.

THE BEST LECTURERS:
Arie Moodoto (People in Organization – BASHAR), Percy Marimba (Finance), Amol Titus (International Business), Acep Jayaprawira (Sharia Contract & Product), Aries Firman (Operation Management), Adirizal Nizar (Operation Management), Irwan Rei (Business Leadership), Agung Wicaksono (Marketing Management), Anh Dung Do (Business Strategy), dan Yuni Ros Bangun (People in Organization – BLEMBA).

THE LIFETIME ACHIEVEMENT Award: Professor Surna Tjahja Djajadiningrat

MBA ITB Jakarta Program