Nurana Indah Paramitha was elected as the new Chairwoman of HIPMI (Indonesian Young Entrepreneurs Organization) Bandung for the years 2012-2015. Being elected in the 7th Musyawarah Pengusaha Muda Indonesia held on Golden Flower Hotel Bandung (7/3/2012), Mitha was the first candidate who came from HIPMI PT (University).

Nurana Indah Paramitha terpilih sebagai Ketua Umum Himpunan Pengusaha Muda Indonesia (HIPMI) Kota Bandung untuk periode 2012-2015. Mitha terpilih pada Musyawarah Pengusaha Muda Indonesia ke VII yang diselenggarakan di Hotel Golden Flower Bandung (7/3/2012). Mahasiswi pasca sarjana MBA Jakarta ini merupakan kader pertama yang berasal dari HIPMI PT (Perguruan Tinggi).

HIPMI PT is a Social Responsibility program of HIPMI Bandung that played a role as manifestation and realization of the organization aiming to increase the quantity of young entrepreneurs as the Indonesia?s next generations. HIPMI PT encourages the university students by proliferating sense of entrepreneurship through such a simultaneous development program.

Years ago, Mitha was the founder of HIPMI PT from Institut Teknologi Bandung (ITB). This program was set to breed start-up entrepreneurs who came from educational institutions. This campus program began from Students Activities Center (UKM) in entrepreneurship. In this program, students were expected to learn how to build a small business as well as to get directly interacted with many industrial practitioners.

As Jabar Post reported on Mitha’s leadership journey ahead in HIPMI Bandung, Mitha says,”We will continue to spread the new sense of entrepreneurship among those young generations by mentoring and to equip them with business practice and knowledge.”

HIPMI PT adalah sebuah program Social Responsibility dari HIPMI Bandung sebagai wujud dan realisasi organisasi untuk melakukan kaderisasi dan menambah kuantitas pengusaha yang berkualitas dari kalangan kaum muda, khususnya kalangan mahasiswa sebagai generasi penerus bangsa. HIPMI PT bekerja dengan cara menebarkan virus-virus entrepreneurship di kalangan para mahasiswa melalui sebuah program pembinaan yang simultan.

Mitha merupakan pendiri HIPMI PT dari Institut Teknologi Bandung (ITB). Program HIPMI PT ini bertujuan untuk mencetak para wirausahawan baru dari kalangan mahasiswa. Program yang didirikan di kampus ini berawal dari Unit Kegiatan Mahasiswa di bidang entrepreneurship. Dengan adanya program tersebut diharapkan dapat menjadi wadah untuk para mahasiswa yang ingin belajar bagaimana berwirausaha. Mereka dapat belajar dan berinteraksi langsung dengan para praktisi bisnis.

Terkait dengan kepemimpinannya, seperti dilansir dalam Jabar Post, Mitha mengatakan,”Kami akan terus melanjutkan program HIPMI PT dengan menularkan virus wirausaha baru di kalangan pemuda, salah satunya dengan memberikan pendampingan dan pembekalan kepada para wirausaha muda.”