photo (18)Monday, August 25, 2014 at 11.30 pm, Prof. Tjahja Surna Djadjadiningrat commonly known as Prof. Naya has returned to God the Almighty in Harapan Kita Hospital, Jakarta. He was one of the founders of School of Business and Management Institut Teknologi Bandung and is also known as an expert on green economy. He has held the position of expert staff of Minister of mines and energy in the field of Environment Mines, trusted as Director General of General mining. He also briefly served as head of the Unit of the education and training of energy and mineral resources, and became Dean of School of Business and Management Institut Teknologi Bandung from 2004-2009.photo (18)Senin, 25 Agustus 2014 pukul 11.30 WIB, Prof Surna Tjahya Djayadiningrat yang biasa di sapa Pak Naya telah berpulang kerahmatullah di Rumah Sakit Cipto Mangunkusumo. Beliau adalah salah satu pendiri Sekolah Bisnis dan Manajemen Institut Teknologi Bandung dan juga merupakan pakar ekonomi hijau pernah memegang jabatan Staf Ahli Menteri Pertambangan dan Energi di bidang Lingkungan Pertambangan dipercaya menjadi Direktur Jenderal Pertambangan Umum, beliau juga sempat menjabat Kepala Badan Pendidikan dan Pelatihan Energi dan Sumber Daya Mineral dan menjadi Dekan Sekolah Bisnis dan Manajemen Institut Teknologi Bandung periode 2004 -2009.

His leave left a very deep sorrow not only for family left behind, also for large families SBM ITB and all sectors that deal well with him. So many of the achievements and works during his life, until his death, he was still having a lofty future goals for the advancement of the nation.

And the last rites have been conducted in the Aula Barat ITB on Tuesday, August 26th, 2014 with was attended by the entire family, the colleagues of ITB, as well as fellow Prof. Naya during his lifetime.

“Farewell Prof. Naya we will continue your struggle and dreams… “

Kepergian beliau meninggalkan kedukaan yang sangat dalam tidak hanya untuk keluarga yang ditinggalkan, juga bagi keluarga besar SBM ITB dan semua sektor yang berhubungan baik dengan beliau.

Begitu banyak prestasi dan karya yang Beliau telurkan selama hidupnya, hingga akhir hayatnya pun beliau tetap mempunyai cita cita yang luhur demi kemajuan bangsa dan negara.

“Selamat jalan Prof Naya kami akan teruskan cita cita dan perjuanganmu…”